Magamról

1979-ben születtem Szentesen. Szüleimmel e kis várostól 15 kilométerre lévő faluban,
Derekegyházán éltem 18 éves koromig. Nyíregyházán élek. Feleségem magyar nyelv és irodalom és orosz szakos tanárnőbt4. Kisfiunk, Kristóf 2010-ben született. Édesanyám amatőr festőművész. Édesapám focifan és humorherold. Öcsém sztárgrafikus-dizájner.


De a születésről még…

Áldott legyen a pillanat mely a világra hozott… Ma is jól emlékszem… A ’70-es évek végét jártuk, a világ már unta a kólát, meg a rock ‘n’ rollt, a csinos lányok a Beatles után már csak Máté Péter és Zorán vokáljaira rázhatták a csinosabbnál csinosabb feneküket… Érlelődtek gondolataim… Beszélni akartam a világgal… Meg a világról… Valami kikivánkozott belőlem… De előbb nekem kellett kikívánkozni…
Elterveztem az egész hetemet… Mit csinálok majd hétfőn, kedden, szerdán… aztán az egészből semmi se lett… Halasztgattam a dolgot vasárnapig… 7.00 és 7.05 között megláttam a napvilágot. Egyszerűen nem bírom a bezártságot… tudja fene miért. Nem vagyok klausztrofóbiás, meg ideges sem… de ez van… Amikor a családom megpróbált egy járóka keretein belül tartani, jóbarátomtól egy konzervbontótól eltanult módszerrel ügyesen fejtettem le magamról a járóka jármát és kibontottam az oldalát. Hiába kíváncsi természetemnél fogva (meg a járóka keresztvasát fogva) egyszerűen furdalta a járókat a kíváncsiságom… Van ez így.

A közép(iskolás)kor

Szentesen jártam középiskolába a Boros Sámuel Közgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskolába.
Ma a Gimnázium tagintézménye (ha jól írom). Itt érettségiztem 1998-ban. Közben iskolai rádiózás, színjátszókör (Raimond Quinnie: Stílusgyakorlatok, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (József szerepe.), rádiózás a Rádió Szentesben, iskolai újság, versek, novellák…)

Felső fokon

Nyíregyházára jártam főiskolára. A Bessenyei Görgy Tanárképző Főiskola magyar-művelődésszervező szakára (ott is a PR, NON-PROFIT menedzser, médiapedagógia szakiányra) iratkoztam be, de már mint Nyíregyházi Főiskola adott diplomát. Közben a Hallgatói Önkormányzati Testület tagja, kulturális szervezője, később elnöke voltam. A Bessenyei utolsó HÖT elnöke, így a Nyíregyházi Főiskola első elnöke, mondhatni a Nyíregyházi Főiskolán mi alapítottuk meg a hallgatói önkormányzatot… (Tagja voltam a a BGYTF és a GATE MFK integrációját Előkészítő Testületének, Nyíregyházi Főiskola Ideiglenes Intézményi Tanácsának, a a BGYTF és a GATE MFK által alakított Képzési Programbizottságnak. Részt vettem a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának két éves felsőoktatási programtervének és a “public relations és sajtókapcsolatok” terület programjának kidolgozásában.)
Szakmai gyakorlaton a tv2 Tények c. hírműsorának szerkesztőségében (a tv2-s NEWSROOM-ban) voltam.
Közben a Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiójában külsőztem, riporterkedtem, majd gyakorolhattam a műsorvezetést a PB Rádióban is. Alapítója, szerkesztője voltam a Tanítani után megszületett Index című hallgatói lapnak. 1999-ben megszerkeszettem a Nyíregyházi Fiatalok Irodalmi Antológiáját. Közben (még hallgatóként) részt vettem a Főiskolai Tükör (a Nyíregyházi Főiskola lapjának) megalkotásában, melynek azóta is arculattervezője, szerkesztője vagyok. Főiskolás szakdolgozatomat A tömegkommunikáció hatása, és motivációs tényezők a közszolgálati és kereskedelmi médiában címmel írtam.

Munkában

A főiskola után a Debreceni Egyetem (korábban Kossuth Lajos Tudományegyetem) szociológia szakát végeztem el (szociológius és humán menedzser képesítéssel). Közben távoktatási szakértői tanúsítványt szereztem a Gödöllöi Egyetemen. 2001-től 2013-ig dolgoztam a Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetében. 2007-2009-ig a főiskola PR Irodáját is vezettem. Jelenleg a főiskola Alumni-, Karrier- és PR Irodájában dolgozom. A 2005-ben megalakult Campus Rádió szerkesztője voltam, a rádió jelenleg szünetel. 2008-tól 2009-ig a Nyíregyházi Főiskola magyar MSc szakán tanultam. 2014-ben végzek a Műszaki Egyetem közoktatásvezetői szakirányú továbbképzési szakán.

A 2008-ban alakult Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Írók Társaságának (SZIRT Egyesület) alapító-tagja, 2009-től a József Attila Kör (JAK), 2010-től a Magyar Szociológiai Társaság tagja vagyok.

A jövő

Nyelvvizsga hegyek. Péhádé terv. Gyerekcsapat. Boldog nyugdíjasévek. Wurliczer-díj :). Néhány saját kötet. Szabadidő. Utazás.