Jelen! – kötetbemutató Nyíregyházán

2jelen20170126_banner1016. január 26-án (csütörtökön) Nyíregyházára látogatott a Jelen! – ifjúsági novellák antológia szerkesztőgárdája és több programot is tartott, így középiskolásokhoz is eljutottak. A délelőtti programon először a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban tartottak lyukas órát a végzős gimnazistáknak, ahol a diákok részleteket adtak elő az antológia novelláiból, illetve a szerkesztők, szerzők beszéltek az alkotói folyamatról, majd kötetlen beszélgetésen kérhettek tanácsot a fiatalok az írás, szerkesztés, könyvkiadás folyamatáról. A programon részt vett Dávid Ádám, a MÓRA kiadó szerkesztője, Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke, Kalapos Éva Veronika és Béres Tamás írók.

Ezt követően a Krúdy Gyula Gimnáziumba látogattak az írók, ahol a 10. osztályban tartottak rendhagyó irodalom órát, illetve mutatták be a Jelen! című antológiát.

Délután a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében került sor a kötetbemutatóra, illetve a “Fiatal írók szemével a világ” alcímet viselő programon a Jelen! antológiában szereplő írások témaválasztásáról, az írói és szerkesztői munkáról, illetve a fiatalokat érdeklő témákról is szó esett.

Az eseményről, illetve az eseményekről készült képek itt tekinthetők meg…