Elsőhelyezésem a városi ’56-os fotópályázaton

56_fotokiallitas_dijatado002Megelevenednek az 1956-os forradalom nyíregyházi helyszínei azokon a különleges képeken, amelyeket péntek délutántól láthatnak az érdeklődők a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Az intézmény 1956 szelleme címmel hirdetett fotópályázatot és a beérkezett pályaműveket ki is állították. A beérkezett munkákat egy szakmai zsűri minősítette is. A legjobb alkotásokat – a zsűri szerint – Béres Tamás készítette.

Hosszú létrán mászik egy férfi a városháza tetejére, hogy lever56_fotokiallitas_dijatado003je a vörös csillagot, egy másik fotón pedig éppen lehull a gyűlölt jelkép a zöld irodaházról is, mindez a megyeszékhely mai látképével kombinálva. A hatvan évvel ezelőtti eseményeket montírozták össze a legtöbben az 1956 szelleme című fotópályázatra. A képek ötletesek és elgondolkodtatók. Béres Tamás mindezt azzal egészítette ki, hogy montázsait a közösségi média oldalain is elhelyezte.

A zsűri szerint Béres Tamás képei voltak a legjobbak, de a pályázatra érkezett összes alkotást kiállították a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Több mint 10 pályázó több tucat képét lehet megtekinteni az intézményben. Csutkai Csaba, a szakmai zsűri egyik tagja azt mondta, azt kérték a pályázóktól, hogy úgy idézzék meg az 1956-os eseményeket, hogy az a ma emberének is beszédes legyen.56_fotokiallitas_dijatado001  


 

 

 

Forrás: www.nyiregyhaza.hu
A cikk forrása a nyiregyhaza.hu-n